SENARAI PRODUK KECANTIKAN DI MALAYSIA YANG BAHAYA UNTUK KULIT

Image result for salah guna produk cantik



Nak cantik tapi dah tersilap langkah?? hentikan segera atau anda mungkin sengsara!!


Adakah anda pengguna salah satu produk-produk berikut:-
1. OLAY Total White
2. OLAY Total White Krim Pemutih
3. POND’S AGE Miracle Day and Night Cream
4. Qianyan
5. QUINT’S YEN
6. Skin Enhancer
7. TEMULAWAK Extra Nutrition Cream
8. JINZU Strawberry White n Beauty Soap
9. CARONNE Beauty Day Cream & Beauty Night (Cream)
10.CARONNE Beauty Whitening Cream (Night Cream)

11. CARONNE Beauty Whitening Cream (Day Cream)
12. CR Lien Hua Bunga Teratai (Day Cream)
13. CR Lien Hua Bunga Teratai (Night Cream)
14. CR Racikan LING ZHI Day Cream with Vit. E
15. CR Racikan LING ZHI Night Cream with Vit.
16. CR Day Cream with Vit E
17. CR UV Whitening Night Cream with Vit E
18. CR UV Whitening Day Cream with Vit E
19. DR’s SECRET 3 Skinlight
20. DR’s SECRET 4 Skinrecon


21. DR. FREDI SETYAWAN Extra Whitening Cream
22. DR. FREDY SETYAWAN Whitening Cream II
23. FRUITY Vitamin C Whitening Cream (B
24. PLENTIFUL Whitening Night Cream
25. QL Papaya Whitening Peeling Gel
26. QL Day Cream (A)
27. QM Natural Vitamin C & E (Day Cream)
28. SCHOLAR Whitening Cream Night Cream
29. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream Plus Complex Vit. C & E (1208)
30. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream

31. TOP-GEL TG-3 Extra Pearl Cream
32. TOPSYNE Aloe Beauty Cream (TS-858)
33. TOPSYNE Beauty Cream (TS-3)
34. TOPSYNE Beauty Cream (TS-802)
35. TOPSYNE Beneficial Skin Cream (TS-868)
36. TOPSYNE Extra Whitening Cream Vitamin C & Placenta
37. TOPSYNE Whitening Day Cream & Whitening Night Cream
38. TOPSYNE Whitening Cream Vitamin E & C (TS-819)


39. TOPSYNE Extra Beauty Cream (TS-821)
40. ELASTIDERM Decolletage Chest And Neck
41. OBAGI NU-DERM Blender Skin Lightener & Blending Cream PM 5
42. OBAGI NU-DERM Sunfader Skin Lightener With Sunscreen (SPF 15) AM 6
43. OBAGI NU-DERM Tolereen Anti-Pruritic  Lotion
44.OBAGI-C RX System CClarifying Serum AM
45. OBAGI-C RX System CTherapy Night Cream PM
46. NOUVELLE Visage
47. Sendayu Tinggi Night Cream
48. De’putih 

Untuk pengetahuan anda semua, ini adalah produk bahaya yang orang luar tidak tahu. Kerana produk-produk ini mempunyai merkuri dan hydrokuinon dalam bahan produk mereka.
Jika anda adalah pengguna-pengguna salah satu produk tersebut maka tanpa anda sedari anda mendekatkan diri kepada bahaya.


Pemakaian kosmetik yang mengandungi Merkuri dapat mengakibatkan:-
1. Melambatkan pertumbuhan janin
2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
5. Bagi Wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.
apa itu merkuri??
apa itu hydrokuinon??




INI ADALAH SEBAHAGIAN AKIBAT PAKAI SKINCARE TERLARANG:

Image result for salah guna produk cantik

Image result for salah guna produk cantik




*So lepas ni kalau korang nak guna skincare tu cari yg betul2 tak bahaya dan ada kkm and also kalau boleh biarlah natural/organik produk ye :)

KDOLL BY ASYALLIEE MURAH BORONG KULIT CANTIK


1 SET RM70 

FREE POSTAGE!!!

BERMINAT?

WASAP "KDOLL" KE 014-9130342


ORIGINAL CONFIRMED AND FREE CONSULTATION !


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


KANDUNGAN & KELEBIHAN K'DOLL BEAUTY SKIN 

๐ŸŒผ K'DOLL CLEANSER 

Fungsi  
๐ŸŒป Membersih wajah dengan lebih mendalam untuk menyingkirkan kotoran yang tersumbat didalam liang pori 
๐ŸŒป Mengimbangi minyak berlebihan  
๐ŸŒป Membantu mencerahkan kulit wajah disamping memberikan tona cerah sekata  
๐ŸŒป Membantu menyegarkan kulit wajah sepanjang hari 


๐ŸŒผ K'DOLL TONER 

๐ŸŒป Membantu mengecilkan liang pori 
๐ŸŒป Mengimbangi minyak berlebihan di wajah. 
๐ŸŒป Menganjalkan kulit wajah 
๐ŸŒป Membantu menyegarkan kulit wajah sepanjang hari 


๐ŸŒผ K'DOLL DAY CREAM 

๐ŸŒป Membantu menyamarkan noda-noda hitam pada kulit wajah 
๐ŸŒป Melindungi wajah daripada sinar UV 
๐ŸŒป Menganjalkan kulit 
๐ŸŒป Mengimbangi minyak berlebihan 
๐ŸŒป Meningkatkan keserian kulit wajah dan kulit kelihatan cerah dan gebu 


๐ŸŒผ K'DOLL NIGHT CREAM 

๐ŸŒป Memudarkan untuk jeragat, parut, bintik-bintik hitam 
๐ŸŒป Mengatasi masalah lingkaran gelap bawah mata dan sebagainya.  
๐ŸŒป Mencerah dan menaikkan seri wajah.

Image result for K DOLL BEAUTY SKIN

CARA PENGGUNAAN K'DOLL BEAUTY SKIN 

๐Ÿ„Cuci muka 1-2 kali sehari menggunakan K'DOLL CLEANSER. 
Gosokkan sabun pada tapak tangan sehingga berbuih, kemudian sapu buihnya secara rata dan lembut ke muka dan leher selama 1-2 minit sebelum dibilas dan keringkan dengan tuala bersih/tisu bersih .  

๐Ÿ„Sapu K'DOLL TONER dengan menggunakan kapas/tangan dan usap  pada kulit wajah secara perlahan-lahan. Diikuti dengan tepukan perlahan 

๐Ÿ„Untuk siang, sapu K'DOLL DAY CREAM secara nipis ke seluruh wajah.  Kemudian boleh sapu bedak. 

๐Ÿ„Untuk malam, sapu K'DOLL NIGHT CREAM dengan rata pada muka dan leher untuk rawatan muka yang efektif. Sapu secara nipis untuk lapisan kedua di bahagian kulit muka yang bermasalah 


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN

Image result for K DOLL BEAUTY SKIN

K'DOLL LULUS KKM


TESTIMONI PENGGUNA K'DOLL BEAUTY SKIM BY ASYALLIEE







Image result for K DOLL BEAUTY SKIN

Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN


Image result for K DOLL BEAUTY SKIN



1 SET RM70 

FREE POSTAGE!!!

BERMINAT?

WASAP "KDOLL" KE 014-9130342



ORIGINAL CONFIRMED AND FREE CONSULTATION !



MUDFACE MASK 3 IN1 MURAH BORONG

Image may contain: 1 person

**NEW PACKGING !!

1 BEKAS RM52 - POSTAGE RM7SM RM11SS

BERMINAT?
SMS/WATSUP "MUDFACE" KE 014-9130342


ORIGINAL CONFIRMED AND FREE CONSULTATION**

Stay Natural Mud Face, bagaikan rawatan kecantikan spa dari rumah!

“Macam tak percaya, sekarang tengok cermin, pipi dah slim, tak bulat mcm dulu…Lemak bawah dagu yg dah lama nak hilangkan sekarang dah takde!! Bentuk muka pun nampak runcing" - ana, KL

"Kawan2 office semua jeles tengok kulit saya. Ramai tanya produk ape yg berkesan sangat ni??… Officemate terkejut laa…sebab dulu kulit muka saya berjerawat smpai ke sekeliling muka, sekarang semua habis lenyap. Kulit pun makin licin & cerah..Thank u Mud Face sebab buat saya lebih yakin!" - Diana, Kajang


Stay Natural Mud Face dapat mencuci & membersihkan lebihan minyak yg terperangkap di muka secara mendalam. Ia membantu menghalang jerawat daripada merebak disekeliling kulit muka disamping meruncingkan dagu

Bahan aktif semulajadinya iaitu “lumpur” menjadikan kulit muka lebih segar & sihat. Mud Face bertindak dengan menyental kotoran keluar dari kulit supaya kelihatan licin, lembap dan tidak lagi berminyak. Uolls memang kena amalkan pakai mask ini kalau nak kulit sentiasa awet muda dan licin.  Kita cerita untuk yg nakkan kulit cantik, gebu macam retis Korea gitu!

mud face kkm

DGN LUMPUR PUN KULIT BOLEH LICIN & RUNCING!

Stay Natural Mud Face Bertindak 3 Dalam 1 - Berfungsi sebagai 
MASK + SCRUB + CLEANSER

Stay Natural Mud Face adalah produk kecantikan yg dirumus khas dari bahan utamanya iaitu LUMPUR.  Banyak sgt kelebihan lumpur dalam mengekalkan kecantikan kita.  Sebab tu uolls tengok kalau spa2 yg eksklusif ni ada buat mandian lumpur sbg salah 1 beauty treatment mereka. Dan klu anda kaki korea tegar @ salah seorang yg gila dgn produk kecantikan korea mesti confirm wajib tau bahawa penggunaan lumpur dalam penjagaan kulit artis Korea adalah benda yg biasa!

That’s why lah artis Korea yang dah berumur 40-50 tahun pun masih memiliki kulit yang TEGANG & GEBU kan? Haa jangan ketinggalan dengan beauty trend yg semakin popular sekarang ni, jom cecepat cuba Stay Natural Mud Face & rasai sendiri keberkesanannya!

LEBIH 1 RIBU UNIT TERJUAL SETIAP HARI~

Nak tahu..Ramai yang MENYESAL sebab tak mula guna MUD FACE dari dulu~
Tahu tapi tak endah, bila dah famous ramai yg mula mencari!
Dengan Mud Face, kami gerenti kesan seawal 3 HARI!

stay natural mud face

"MUD FACE memang best..Sapu je rasa sejuk sangat. Lepas cuci esoknya jerawat mengecut..Sampai husband tanya, aikk.. semalam nampak muka ada jerawat, harini dah hilang?? Miracle sangat sis, mask lumpur ni!" - Ateeqa, Ipoh

9 SEBAB KENAPA ANDA PERLU CUBA MUD FACE

- Mendapat DAGU yg lebih RUNCING
- Tiada lagi DOUBLE CHIN
- BLACKHEAD & WHITEHEAD hilang
- JERAWAT di muka terhapus
- PARUT pudar seawal 24 jam
- Tona Kulit CERAH SEKATA
- JERAWAT dibelakang badan hilang dgn cepat

- Menanggalkan DAKI pada lengan, ketiak & peha
- Kulit menjadi SELEMBUT bayi

Kelebihan Stay Natural Mud face walaupun baru sekali uolls pakai dimuka, terasa kesannya. Jerawat pada kulit muka semakin mengecut.  Blackhead, whitehead & dagu berlapis makin lama makin hilang! Bukan je baik utk kecantikan kulit, Mud face juga boleh kecilkan pipi & buat dagu anda lebih runcing dan cantik terbentuk. Kulit menjadi sekata dan selembut bayi, uolls boleh say bye bye to kulit kusam~ 

Pemakaian Mud Face memberikan sensasi sejuk & nyaman bagaikan rawatan eksklusif di spa! Kaki facial n spa tentu tau mud facial & treatment quite expensive dan tak semua mampu! Sebab tulah kami keluarkan produk Mud Face yg semua org boleh guna & alami ‘your own spa treatment’ di rumah!


cara guna mud face

CARA GUNA STAY NATURAL MUD FACE

- Gunakan 2-3 Kali Dalam Seminggu
- Pastikan muka dalam keadaan bersih & kering
- Calit Mud Face sedikit kemudian sapukan secara nipis & rata pada kulit muka
- Biarkan kering dalam 20-30 minit kemudian cuci seperti biasa
- Boleh digunakan pada bila2 masa samada pagi atau malam

*Mud Face juga boleh dijadikan sebagai night cream masker
Selepas bangun tidur, cucikan muka sehingga bersih

*1 Bekas Berat 100g dan tahan 3-4 bulan penggunaan.
Stay Natural Mud Face telah mendapat kelulusan KKM : NOT150601394K


TESTIMONI STAY NATURAL MUD FACE


testimoni mud face


testimoni mud face

testimoni mud face

testimoni mud face

testimoni mud face

testimoni mud face


testimoni mud face

testimoni mud face

testimoni mud face

testimoni mud face


testimoni mud face

1 BEKAS RM52 - POSTAGE RM7SM RM11SS

BERMINAT?
SMS/WATSUP "MUDFACE" KE 014-9130342


ORIGINAL CONFIRMED AND FREE CONSULTATION**